20 százalékos béremelést követelnek a parlamenti köztisztviselők

2024. május 23. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

A parlamenti köztisztviselők 20 százalékos béremelést követelnek, visszautasítva a kormány 10 százalékos béremelésre vonatkozó ajánlatát.

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményük szerint a parlamenti alkalmazottak elutasítják a kormány arra vonatkozó ajánlatát, hogy két szakaszban, összesen 10 százalékkal emeljék meg bizonyos közalkalmazotti kategóriák bérét.

"A közvélemény és sajnos a politikum is elterjesztette azt a hamis elképzelést, hogy a román állam működésében betöltött szerepünk csekély, és ennek következményeit a fizetésünkön érezzük meg. Most világosan és hangosan kimondjuk: Mi vagyunk az állam köztisztviselői, akik biztosítják a román törvényhozás működését! Egy általunk elkövetett apró hibának is mindenkit érintő következményei lehetnek' – olvasható a közleményben.

A parlamenti alkalmazottak négy szakszervezete követeli a kormánytól, hogy 20 százalékkal emelje bérüket, két szakaszban: 2024. júniusától 15 százalékkal, majd 2024. szeptemberétől 5 százalékkal.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!