Tüntetnek a környezetvédelmi ügynökségek, az Országos Cégbíróság, a Nemzeti Levéltár és a diszkriminációellenes tanács alkalmazottai

2024. május 23. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti Victoriei téren tüntetnek csütörtök délután a megyei környezetvédelmi ügynökségek, az Országos Cégbíróság, a Román Nemzeti Levéltár, valamint az Országos Diszkriminációellenes Tanács alkalmazottait tömörítő Publisind szakszervezet tagjai.

A tiltakozók a bérezési egyenlőtlenségek megszüntetését követelik, írja az Agerpres.

Szakszervezeti képviselőik szerint az ezekben az intézményekben dolgozók bére nem tükrözi az általuk végzett munka összetettségét, sokan közülük a létminimum alatt élnek. „Mindezek ellenére a munkáltató elvárja a jó teljesítményt és folyamatosan többletmunkát ad, ráadásul az alkalmazottaknak számos munkakör-specifikus tiltásnak is eleget kell tenniük” – írták közleményükben.

Az Országos Cégbíróság alkalmazottait tömörítő szakszervezet vezetője, Ionela-Monica Pietriş csütörtökön azt nyilatkozta, 15 százalékos béremelést, valamint stresszpótlékot kérnek, és ha nem teljesítik követeléseiket, elkezdik az aláírásgyűjtést az általános sztrájk kirobbantásához.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!