50 százalékos fizetéslevonás vár Vîlceanura képviselőkollégája bántalmazása miatt

2024. május 21. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

A képviselőház állandó bürója a maximális büntetést kérte Dan Vîlceanu független képviselőre, volt PNL-s pénzügyminiszterre, miután a parlament folyosóján fizikailag bántalmazta egykori párttársát, a liberális Florin Romant. A képviselőház jogi bizottsága jóváhagyta a kérést, így Vîlceanu hat hónapig 50 százalékkal kevesebb fizetést kap és három hónapig 10 másodpercre korlátozzák a felszólalási idejét a plénumban, írta a Spotmedia.

Dan Vîlceanu, aki egyébként a Libertateának azt mondta, csak megfogta Roman vállát, és kivezette az ülésteremből, fellebbezhet a döntés ellen.

Florin Roman jelenleg várja az orvosi látleletet, és nem mondott le arról, hogy a rendőrségen is feljelentést tegyen Vîlceanu ellen.

A két képviselő heves szóváltásba keveredett kedden az alsóház plenáris ülésén, amit a folyosón folytattak, ahol Roman állítása szerint Vîlceanu a térdével orron rúgta. Egy biztonsági kamera felvételein látszik, amint dulakodnak a folyosón, és Vîlceanu mintha megharapná kollégája orrát, majd lendületet vesz egy rúgáshoz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!