Letartóztattak egy drogkereskedelemmel gyanúsított magyar állampolgárt Székelyudvarhelyen

2024. május 20. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetes letartóztatásba került a hét végén egy 31 éves magyar állampolgár kábítószer illegális birtoklása és drogkereskedelem gyanújával – számolt be hétfőn a Hargita megyei rendőrség. A közlemény szerint motozásakor 100 gramm pszichoaktív anyagot és pénzösszegeket találtak a hatóságok a férfinál.

A gyanúsítottat szombaton érték tetten Székelyudvarhelyen a rendőrök kábítószer illegális birtoklásán. Motozásakor és gépkocsijának átkutatásakor 300 euró és 770 lej került elő, ami a gyanú szerint drogkereskedelemből származott.

A rendőrség szerint a férfi bizonyíthatóan fogyasztott is az illegálisan birtokolt kábítószerből, ráadásul drogok hatása alatt vezetett, amiért egy külön büntetőeljárás indult ellene.

A gyanúsítottat vasárnap 24 órára őrizetbe vették, majd a Hargita megyei törvényszék nyomozási bírója elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatását.

A rendőrség közölte azt is, hogy a férfi ellen már folyamatban van egy büntetőeljárás azonos bűncselekmények miatt, mert idén január 22-én is tetten érték kábítószer illegális birtoklásán.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!