Florin Piersic állapota napról napra javul

2024. május 11. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Foișori kórház szombaton sajtóközleményben jelentette be, hogy javult a 88 éves Florin Piersic színész egészségi állapota. Az orvosok szerint a színésznek sikerült felülnie az ágyban, írja a G4Media.

A kórház csütörtökön még azt közölte, hogy a színészen súlyos állapota miatt sürgősségi műtétet hajtottak végre, és a műtét után stabil állapotban szállították át az intenzív osztályra.

Mint írtuk, színészt a héten szállították át a kolozsvári Niculae Stăncioiu Szívintézetből a Matei Balș Intézetbe.

A kolozsvári kórház vezetősége szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy Florin Piersic színészt családja kérésére szállították át Bukarestbe, nem azért, mert a városban nem lehetett volna a legjobb körülmények között kezelni.

A 88 éves Florin Piersic színész azután került életveszélybe, miután szervezetében súlyos fertőzés alakult ki. A teljes szervezetét megtámadó fertőzés miatt a a pacemakerét és térdprotézisét kénytelenek voltak az orvosok eltávolítani azért, hogy az antibiotikumos kezelés hatékonyságát biztosítani tudják. Piersic 15 évvel ezelőtt beültetett szívritmus-szabályozóját Kolozsváron távolították el, térdprotézisét pedig Bukarestben vették ki, kiterjedt fertőtlenítést végeztek, és antibiotikummal kezelt ideiglenes távtartó protézist ültettek be.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!