Ezután a nemzetközi tantárgyversenyen díjazott diákok tízest kapnak az adott tárgy érettségijén

2024. április 30. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Azok a gimnazista (9-12. osztályos) tanulók, akik egyéni díjat nyertek a román tanügyminisztérium által elismert nemzetközi tanulmányi versenyek és diákolimpiák valamelyikén a középiskolai képzésük során egy érettségi tantárgyból, a maximális osztályzatot kapják írásbeli érettségi jegyként abból a tantárgyból – közölte hétfőn Ligia Deca oktatási miniszter a Facebook-oldalán.

A tanügyminisztérium hétfőn tett közzé az általuk elismert versenyeknek a listáját. Van köztük két kifejezetten magyar vonatkozású is, az egyik az Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra Nemzetközi Tantárgyverseny, míg a másik a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny.

Az oktatási miniszter bejegyzése szerint ezt a diákoknak kérvényezniük kell az iskola vezetőségétől, amikor beiratkoznak az érettségire. A nemzetközi versenyen kapott díj érettségi jegyként való elismerését az iskolaigazgató hagyja jóvá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!