Két méter mély kráter keletkezett Slănicon, már 42 embert evakuáltak

2024. április 26. – 09:41

frissítve

Két méter mély kráter keletkezett Slănicon, már 42 embert evakuáltak
Fotó: a katasztrófavédelmi felügyelőség Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A hatóságok utasítására további családoknak kellett elhagyniuk az otthonukat Slănic városának abban az utcájában, amelynek egy részén beszakadt az úttest csütörtökön.

Prahova megye prefektusa, Emil Drăgănescu csütörtök este az Agerpresnek elmondta, hogy összesen 42 embert evakuáltak, akik – egy család kivételével – a rokonaikhoz költöztek.

Tájékoztatása szerint a városháza felkérte a környéken lévő szállodák és panziók üzemeltetőit, hogy biztosítsanak szállást az otthonaikat elhagyni kényszerülő embereknek.

A belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztálya (DSU) korábban közölte, hogy a szakértők előzetes felmérése alapján további megelőző intézkedést is elrendelt a megyei vészhelyzeti bizottság. Ezeknek megfelelően a beszakadt úttest környékén kiürítettek egy tömbházat, egy lakóházat, egy üzletet és egy rendőrőrsöt. Az érintett útszakaszt teljesen lezárták.

A DSU tájékoztatása szerint naponta végeznek majd speciális méréseket annak megállapítására, hogy várható-e a föld további elmozdulása, és lépéseket tesznek a süllyedés pontos okának megállapítására.

A katasztrófavédelem azóta azt is közölte, hogy a szakemberek mérései szerint újabb 20 centimétert süllyedt a talaj az utcában, amelynek egy részén beszakadt az úttest csütörtökön. Mint írták, mintegy 60 négyzetméteres felületen szakadt be az úttest, az így keletkezett kráter körülbelül 2 méter mély.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!