Beszakadt egy utca a dél-romániai Slănic városában, evakuálták a környék lakóit

2024. április 25. – 12:40

Beszakadt egy utca a dél-romániai Slănic városában, evakuálták a környék lakóit
Fotó: a katasztrófavédelmi felügyelőség Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Beomlott egy utca csütörtök reggel a Prahova megyei Slănic városában. A hatóságok helyszíni szemlét tartanak, az Agerpres értesülései szerint Emil Drăgănescu prefektus összehívta a megyei vészhelyzeti bizottságot.

A belügyi katasztrófavédelmi főosztály (DSU) tájékoztatása szerint mintegy két méter mély kráter keletkezett az úton, egy több mint 60 négyzetméteres felületen.

A DSU vezetője, Raed Arafat államtitkár kiküldte a helyszínre a DSU és a katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) egy egységét, akikhez rövidesen építőipari és bányászati szakemberek is csatlakoznak.

A tájékoztatás szerint az államtitkár megelőző intézkedésként elrendelte a környékbeli épületek kiürítését. A Prahova megyei prefektusi hivatal közlése szerint mintegy 20 személyt evakuálnak a közeli tömbházakból. „A szakmai bizottság vizsgálatát követően és a helyzet alakulásának függvényében további intézkedések következhetnek” – tették hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!