Bánya fölé építették az utcát, amelyen két méter mély kráter keletkezett

2024. április 26. – 15:58

Másolás

Vágólapra másolva

Marcel Ciolacu miniszterelnök szerint egy bánya fölött halad el az utca, amelyiknek egyik szakaszán beszakadt az úttest csütörtökön, írta az Agerpres.

„Egy bánya fölött építettek utat. Mit tehetnék én? Tudnom kellene, hol építették bányák fölé az utakat? Valakik ott engedélyeket adtak a munkálatokra” – reagált pénteken a miniszterelnök, amikor a Prahova megyei Slănicen történtekről faggatták az újságírók. A kormányfő ugyanakkor méltányolta az illetékes hatóságok gyors beavatkozását.

A Prahova megyei Slănic városának egyik utcájában csütörtökön mintegy 60 négyzetméteres felületen szakadt be az úttest, az így keletkezett kráter körülbelül 2 méter mély. A szakemberek mérései szerint péntekre újabb 20 centimétert süllyedt a talaj a térségben.

Eddig összesen 42 embert evakuáltak a közeli épületekből.

A beszakadt úttesttől mintegy 400 méterre található egyik óvodaépület falán pénteken repedéseket észleltek. A belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztálya (DSU) arról tájékoztatott, hogy az óvoda képviselői szerint a repedések már korábban megvoltak, de most mélyebbek. A szakemberek jelenleg vizsgálják, hogy ez összefüggésben áll-e a talaj süllyedésével. Az óvodában jelenleg nincs tevékenység – tették hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!