Átszervezik a TAROM-ot, a dolgozók felét elbocsáthatják

2024. április 25. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter szerdán Tulceán kijelentette, hogy a TAROM légitársaság a hónap végéig megkapja a támogatást az Európai Bizottságtól, és azután az átszervezése következik.

A tárcavezető egy sajtóeseményen ismételten megerősítette, hogy a hatóságok meg akarják menteni az évek óta pénzügyi nehézségekkel küzdő állami vállalatot, írja az Agerpres.

Grindeanu elmondta, hogy a szállításügyi minisztérium nyitott minden olyan javaslatra, amelyik hozzájárul a TAROM szilárd gazdasági alapokra helyezéséhez. Hozzátette, hogy csütörtökön lesz is egy tanácskozás erről Bukarestben.

Kérdésre válaszolva a miniszter értésre adta, hogy az átszervezés során a légitársaság alkalmazottainak felét kell bocsátani. 'Egy szilárd gazdasági alapokon nyugvó, TAROM méretű vállalat általában 500-600 embert foglalkoztat, akiknek 90 százaléka a repülőszemélyzethez tartozik. A légitársaság alkalmazottainak a száma ennek a duplája' – mondta Grindeanu.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!