Újabb kihívója akadt Antal Árpád polgármesternek Sepsiszentgyörgyön

2024. április 24. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Polgári Erő megpróbál alternatív választási lehetőséget biztosítani a június 9.-i helyhatósági választásokon azzal, hogy sepsiszentgyörgyi szervezetének elnökét, Erőss Bulcsút a Magyar Polgári Erő sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltjeként indítja.

„Míg a magyar nemzetiségű választópolgárok az elmúlt három választáson csak szavazhattak, a most következő helyhatósági választáson felkínálom számukra a valódi választás lehetőségét és egy egészséges politikai verseny kialakítását Háromszék szívében” – jelentette ki Antal Árpád kihívója.

Erőss Bulcsú a párt szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be indulását. Az erről szóló közleményükben úgy mutatta be magát, mint tősgyökeres sepsiszentgyörgyi, aki tanulmányait a szentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban végezte. Erőss ezt követően a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán, a Pécsi Tudományegyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomázott.

„Tíz éve költöztem haza, s itthon élve, az elmúlt időszak helyi közéletét figyelve azt láttam, hogy nem jelentkezett a korábbi választások alkalmával a város vezetésére, a sepsiszentgyörgyiek szolgálatára olyan személy, aki valós alternatíva lehetne a 16 év után a politikai kiégés enyhébb formáit mutató városvezetéssel szemben. Úgy döntöttem, hogy elindulok a polgármesteri tisztségért a Magyar Polgári Erő színeiben, egy olyan nagy múltú városban, amelyben meggyőződésem szerint még nagyon sok tennivaló lenne, és amely – a világban járva-kelve, más városokat meglátogatva – még bőven élhetőbbé tehető” – jelentette ki a polgármesterjelölt.

Hozzátette, hogy úgy látja „két Sepsiszentgyörgy létezik”: egy belvárosi, az ideérkezők számára szép, kellemes hangulatú város képét mutatva, erős kontrasztokkal azonban, és egy külvárosi, amelyben a lakosok körön kívül érzik magukat. „Ezt a kettősséget kívánom megszüntetni megválasztásom esetén, ehhez kérem az Önök támogatását június 9-én.”

A szerdai sajtótájékoztatón Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Erő ügyvivő elnöke emlékeztetett, hogy a sepsiszentgyörgyi polgármester-jelölt az első név, akit az MPE Háromszéken bejelentett. Erőss Bulcsú egyben a tanácsosi lista vezetője is.

„Célunk világos: minimum 5 tanácsosi helyet megszerezni a városi tanácsban és tevőlegesen hozzájárulni a város vezetéséhez és fejlesztéséhez. Azt már a város lakói világosan látják és érzik, hogy nem jó ha egy ember vagy egy párt kezében minden döntés ami a várost illeti, ahogy ez az elmúlt 3 ciklusban történt. Az RMDSZ-nek 2/3-os többsége volt, így az ellenzéknek, legyen az magyar vagy román csak statiszta szerep jutott az önkormányzatban. Ezt az elkényelmesedést a városvezetés szintjén sorozatok rossz döntése is igazolja” – jelentette ki Kulcsár-Terza.

Hozzátette, ott, ahol a magyarság számaránya indokolttá teszi, gondolkodás nélkül polgármester-jelöltet indítanak, ahol veszélyeztetnék, hogy magyar polgármester vezethesse a települést, ott „természetesen a pártérdeket háttérbe szorítjuk a magyar közösség érdekében”.

A nem rég alakult Magyar Polgári Erőn kívül a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is indított polgármesterjelöltet Sepsiszentgyörgyön, Dulányi-Balogh Szilárd, az USR Kovászna megyei elnöke személyében. Dulányi-Balogh kedden jelentette be, hogy iktatta a polgármesterjelöltséghez szükséges iratcsomót a sepsiszentgyörgyi városházán.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!