Újabb kihívója akadt Antal Árpád polgármesternek Sepsiszentgyörgyön

2024. április 24. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Polgári Erő megpróbál alternatív választási lehetőséget biztosítani a június 9.-i helyhatósági választásokon azzal, hogy sepsiszentgyörgyi szervezetének elnökét, Erőss Bulcsút a Magyar Polgári Erő sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltjeként indítja.

„Míg a magyar nemzetiségű választópolgárok az elmúlt három választáson csak szavazhattak, a most következő helyhatósági választáson felkínálom számukra a valódi választás lehetőségét és egy egészséges politikai verseny kialakítását Háromszék szívében” – jelentette ki Antal Árpád kihívója.

Erőss Bulcsú a párt szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be indulását. Az erről szóló közleményükben úgy mutatta be magát, mint tősgyökeres sepsiszentgyörgyi, aki tanulmányait a szentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban végezte. Erőss ezt követően a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán, a Pécsi Tudományegyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomázott.

„Tíz éve költöztem haza, s itthon élve, az elmúlt időszak helyi közéletét figyelve azt láttam, hogy nem jelentkezett a korábbi választások alkalmával a város vezetésére, a sepsiszentgyörgyiek szolgálatára olyan személy, aki valós alternatíva lehetne a 16 év után a politikai kiégés enyhébb formáit mutató városvezetéssel szemben. Úgy döntöttem, hogy elindulok a polgármesteri tisztségért a Magyar Polgári Erő színeiben, egy olyan nagy múltú városban, amelyben meggyőződésem szerint még nagyon sok tennivaló lenne, és amely – a világban járva-kelve, más városokat meglátogatva – még bőven élhetőbbé tehető” – jelentette ki a polgármesterjelölt.

Hozzátette, hogy úgy látja „két Sepsiszentgyörgy létezik”: egy belvárosi, az ideérkezők számára szép, kellemes hangulatú város képét mutatva, erős kontrasztokkal azonban, és egy külvárosi, amelyben a lakosok körön kívül érzik magukat. „Ezt a kettősséget kívánom megszüntetni megválasztásom esetén, ehhez kérem az Önök támogatását június 9-én.”

A szerdai sajtótájékoztatón Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Erő ügyvivő elnöke emlékeztetett, hogy a sepsiszentgyörgyi polgármester-jelölt az első név, akit az MPE Háromszéken bejelentett. Erőss Bulcsú egyben a tanácsosi lista vezetője is.

„Célunk világos: minimum 5 tanácsosi helyet megszerezni a városi tanácsban és tevőlegesen hozzájárulni a város vezetéséhez és fejlesztéséhez. Azt már a város lakói világosan látják és érzik, hogy nem jó ha egy ember vagy egy párt kezében minden döntés ami a várost illeti, ahogy ez az elmúlt 3 ciklusban történt. Az RMDSZ-nek 2/3-os többsége volt, így az ellenzéknek, legyen az magyar vagy román csak statiszta szerep jutott az önkormányzatban. Ezt az elkényelmesedést a városvezetés szintjén sorozatok rossz döntése is igazolja” – jelentette ki Kulcsár-Terza.

Hozzátette, ott, ahol a magyarság számaránya indokolttá teszi, gondolkodás nélkül polgármester-jelöltet indítanak, ahol veszélyeztetnék, hogy magyar polgármester vezethesse a települést, ott „természetesen a pártérdeket háttérbe szorítjuk a magyar közösség érdekében”.

A nem rég alakult Magyar Polgári Erőn kívül a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is indított polgármesterjelöltet Sepsiszentgyörgyön, Dulányi-Balogh Szilárd, az USR Kovászna megyei elnöke személyében. Dulányi-Balogh kedden jelentette be, hogy iktatta a polgármesterjelöltséghez szükséges iratcsomót a sepsiszentgyörgyi városházán.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!