Nagyvárad: 15 éves diák szexuális zaklatása miatt letartóztattak egy 46 éves pedagógust

2024. április 19. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

30 napra előzetes letartóztatásba helyeztek egy nagyváradi pedagógust, aki szexuálisan zaklatott egy felügyeletére bízott kollégiumi diákot. A diák másnap reggel jelentette az esetet, az iskola vezetősége beidézte a nevelőt, aki elismerte a vádat, és azonnali hatállyal benyújtotta lemondását. A bírósági eljárást azonban nem úszta meg, büntetőeljárás indult ellene.

Az esetről a Bihoreanul portál számolt be. A lap szerint a 46 éves férfit szerdán vette őrizetbe a bihari rendőrség, miután a Constantin Brâncuși Gimnázium egyik 15 éves diákja azzal vádolta meg, hogy az iskola bentlakásos tornatermében megfogdosta a karját és a combját.

Az illető 2021 óta dolgozott pedagógusként a bentlakásos iskolában, és Gabriel Mic igazgató szerint soha nem jelentették fel semmilyen törvénysértésért vagy etikai szabályszegésért.

A pedagógus ellen azonban újabb tanúvallomások látnak napvilágot, amelyekből kiderül, hogy több kiskorú is áldozata lehetett. Egy nagyváradi férfi a portálnak elmondta, hogy 2002-ben egy nyári táborban ugyanez a nevelő szexuálisan zaklatta. Az áldozat akkor 14 éves volt, és szégyenérzetből nem jelentette a bűncselekményt.

A kollégium pedagógusát szerdán kísérték be kihallgatásra, ahol beismerő vallomást tett. Az ügyészek ajánlatára a bíró elrendelte 30 napra az előzetes letartóztatását.

A hatóságok szexuális erőszak vádjával vizsgálódnak ellene, amiért 2-től 7 évig terjedő börtönbüntetés várna rá, de az ügy súlyosságára való tekintettel, hiszen munkaköri leírásának megfelelően épp a kiskorúak felügyeletét és védelmét kellett volna ellátnia, a büntető törvénykönyv szerint 3-tól 10 évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki rá.

Kiskorúak bántalmazása esetén hívja a 119-es segélykérő ingyenes számot.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!