Pár óra leforgása alatt hét sofőr futott radarba 181 és 235 km/óra közötti sebességtúllépéssel az A3-as autópályán

2024. április 14. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 26 éves fiatal 235 km/órás sebességgel futott radarba, de nem ő volt az egyetlen gyorshajtó, akit szombaton lekapcsoltak a rendőrök az A3-as autópálya Aranyosgyéres – Magyarnádas szakaszán, írja a G4Media.

Hét sofőr a továbbiakban gyalog, vagy anyósülésen közlekedhet majd, mert a megengedett sebességhatár túllépése miatt felfüggesztették a jogsiját.

A 26 éves sofőr, aki 235 km/órás sebességtúllépéssel vívta ki magának a rendőrök megtisztelő figyelmét, és vált a nap rekorderévé a radarba futó gyorshajtók között. Nos, ő 3300 lejes bírsággal, és 120 napos jogsi megvonással számolhat.

Egy másik, 58 éves sofőrt 197 km/órás sebességgel mértek be, az ő teljesítményét is díjazták a rendőrök, neki 1485 lejes bírságot szabtak ki, és 90 napig függesztették fel a jogosítványát.

További öt sofőr 183 km/órás, 181 km/órás és 185 km/órás sebességgel száguldozott, akiket szintén 1485 lejes bírsággal sújtottak. Számukra szintén 90 napos felfüggesztés dukált.

Szerencsére senki nem sérült meg, de a bírságok jól mutatják, hogy miért van annyi baleset az A3-as autópályán, ha nem a túlhajszoltság/fáradtság/elalvás kombó, az ittas vezetés, akkor itt van a romániaiak kedvenc sportja: a gyorshajtás.

A rendőrök egyébként összesen 25 bírságot szabtak ki, összesen több mint 18 000 lej értékben – közölte vasárnap a Kolozs megyei rendőrfőkapitányság.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!