Pár óra leforgása alatt hét sofőr futott radarba 181 és 235 km/óra közötti sebességtúllépéssel az A3-as autópályán

2024. április 14. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 26 éves fiatal 235 km/órás sebességgel futott radarba, de nem ő volt az egyetlen gyorshajtó, akit szombaton lekapcsoltak a rendőrök az A3-as autópálya Aranyosgyéres – Magyarnádas szakaszán, írja a G4Media.

Hét sofőr a továbbiakban gyalog, vagy anyósülésen közlekedhet majd, mert a megengedett sebességhatár túllépése miatt felfüggesztették a jogsiját.

A 26 éves sofőr, aki 235 km/órás sebességtúllépéssel vívta ki magának a rendőrök megtisztelő figyelmét, és vált a nap rekorderévé a radarba futó gyorshajtók között. Nos, ő 3300 lejes bírsággal, és 120 napos jogsi megvonással számolhat.

Egy másik, 58 éves sofőrt 197 km/órás sebességgel mértek be, az ő teljesítményét is díjazták a rendőrök, neki 1485 lejes bírságot szabtak ki, és 90 napig függesztették fel a jogosítványát.

További öt sofőr 183 km/órás, 181 km/órás és 185 km/órás sebességgel száguldozott, akiket szintén 1485 lejes bírsággal sújtottak. Számukra szintén 90 napos felfüggesztés dukált.

Szerencsére senki nem sérült meg, de a bírságok jól mutatják, hogy miért van annyi baleset az A3-as autópályán, ha nem a túlhajszoltság/fáradtság/elalvás kombó, az ittas vezetés, akkor itt van a romániaiak kedvenc sportja: a gyorshajtás.

A rendőrök egyébként összesen 25 bírságot szabtak ki, összesen több mint 18 000 lej értékben – közölte vasárnap a Kolozs megyei rendőrfőkapitányság.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!