A bukaresti diákok 60 százaléka szerint tesztelni kellene az iskolában, háromnegyedük kábítószerellenes órákat szeretne

2024. április 11. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti prefektúra által végzett drogellenes kérdőív szerint a tanulók 60%-a egyetért a drogtesztek iskolai bevezetésével. 77% szerint nagyon hasznos lenne, ha drogellenes órákat is bevezetnének az iskolai tantervbe, írja a News.

A prefektúra átfogó kérdőívét több mint 20 ezer diák töltötte ki.

Az is kiderült belőle, hogy a bukaresti diákok fele a rendszeres vérvizsgálatokkal is egyetért, ami a vérben lévő anyagok kimutatására szolgálna.

Egyébként a diákok 61 százaléka pedig nem tartja bűncselekménynek a kábítószerfogyasztást, inkább káros szenvedélynek tekintik.

Néhány hónappal ezelőtt a bukaresti önkormányzat prefektusi intézménye széles körű nyilvános vitát kezdeményezett a bukaresti iskolákban a tiltott szerek és drogok használatát a fiatalok és diákok körében megelőzni hivatott intézkedések bevezetéséről. Ennek kapcsán hirdette meg Rareș Hopincă prefektus a nagyszabású felmérést a fővárosban, amelyre több mint 20 ezer diák válaszolt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!