Füstöt észleltek a pilótafülkében, Budapesten hajtott végre kényszerleszállást a Bukarestbe tartó gép

2024. április 9. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn éjfélkor kellett volna leszállnia Bukarestben a Párizsból érkező gépnek, azonban ehelyett Budapesten landolt, írja a G4Media. A portál úgy tudja, a gép még mindig Magyarországon van.

Az esetről Lucian Mîndruță újságíró számolt be, aki szerint vészhelyzetet jeleztek akkor, amikor a gép Budapest térségében szállt, utazómagasságban. Körülbelül 20-30 perccel a vészhelyzet bejelentése után pedig le is szálltak a Liszt Ferenc repülőtéren, írta a Facebook-oldalán. A bejegyzése szerint az információt egy, a gépen tartózkodó személytől kapta, akire épp várt Bukarestben.

A beszámoló szerint a leszállást követően a pilóták elmondták az utasoknak, hogy hol vannak, és hogy egy nem beazonosított műszaki probléma miatt szálltak le. Mint később kiderült, füstöt észleltek a pilótafülkében. A légi járművet jelenleg a tűzoltók vizsgálják.

Frissítés: a Telex megkeresésére a Budapest Airport az alábbiakat közölte az esetről:

„Az Air France AF1088 járatszámú, Párizs – Bukarest járata a kabinban érzékelhető füst miatt megszakította útját és hétfőn 22:34 órakor leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A helyszínen a tűzoltók átvizsgálták a repülőgépet, amely ma reggel, utasok nélkül repül vissza Párizsba. Az utasokért a légitársaság mentesítő járatot küldött, amely kedden, a reggeli órákban indul tovább Bukarestbe.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!