Béremelést kapnak a postai alkalmazottak, befejezik a sztrájkot, állítja a miniszter

2024. április 3. – 08:49

Béremelést kapnak a postai alkalmazottak, befejezik a sztrájkot, állítja a miniszter
Fotó: Inquam Photos / Alexandru Busca

Másolás

Vágólapra másolva

Átlagban 350-370 lejjel emelik a postai alkalmazottak fizetését – jelentette be kedd este a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter, írja az Agerpres. Bogdan Ivan szerint a béremelés két szakaszban valósul meg, előbb július 1-től, majd szeptember 1-től növelik a postai dolgozók fizetését.

A tárcavezető azt is közölte, hogy aláírták az új kollektív munkaszerződést, amelyet szerda reggel iktatnak a területi munkaügyi felügyelőségnél (ITM). „Amint ez megtörténik, a Román Posta alkalmazottai újra felveszik a munkát” – tette hozzá.

A miniszter szerint a béremelés mértéke nem lesz egységes, ez a szolgálati időtől és feladatkörtől is függ. Minderről a vállalat és a szakszervezetek képviselőiből álló bizottság dönt majd átlátható módon – nyomatékosította Bogdan Ivan.

A postai alkalmazottak sztrájkja hétfő reggel kezdődött. A Romániai Postai Dolgozók Szakszervezetének (SLPR) elnöke, Ionel Oţelea azt mondta, mintegy 8 ezer postás sztrájkolt az ország 30 megyéjében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!