A Henri Coandă repülőtér fel van készülve a schengeni csatlakozással járó légi utasforgalom kezelésére

2024. március 31. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Bogdan Despescu belügyi államtitkár a bukaresti Henri Coandă repülőtéren vasárnap reggel kijelentette, hogy beosztottjai fel vannak készülve az utasforgalom kezelésére a légi határellenőrzések megszűnésével, és hangsúlyozta, hogy a meghozott intézkedések hatékonyak.

Elmondása szerint a belügyminisztérium csapata a bukaresti repülőtéren ellenőrizte az átállást a szombatról vasárnapra virradó éjszaka. Szombat éjfélkor szétválasztották a schengeni övezetből és a nem schengeni övezetből érkező utasforgalom kezelését.

A schengeni övezetből érkező utasoknak vasárnap nulla órától kezdődően már nem kell átesniük a határellenőrzésen. A Frankfurtból érkező járat utasai voltak az elsők, akiket már az új rendszer szerint kezeltek.

Hozzátette, hogy az új feltételek mellett a bűnüldöző szervek szúrópróbaszerűen ellenőrzik majd az aggodalomra okot adó embereket a repülőtereken.

Az első határellenőrzés nélküli légi járat a schengeni övezetben Bécsből indult és Bukarestbe szállt le. A Digi24-nek több nyilatkozó is ironikusnak találta a véletlen egybeesést, hisz Ausztria az az ország, amely ellenzi Románia teljes körű schengeni felvételét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!