Változtatnának a tanterven, mert nem jut idő az ismeretek elmélyítésére

2024. március 29. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

A tanügyminisztérium dolgozik a középiskolai kerettanterv reformján, és miután a javasolt módosításokat közvitára bocsátják, az általános iskola 5-8. évfolyama és az elemi osztályok kerettantervén is elvégzik a szükséges kiigazításokat – jelentette ki pénteken Ligia Deca.

Az Agerpres beszámolója szerint a tanügyminiszter egy nagyszebeni sajtótájékoztatón beszélt a témáról. Arról faggatták az újságírók, hogy meglátása szerint az országos képességfelmérő gyenge eredményei összefüggésbe hozhatók-e azzal, hogy más európai országokhoz képest túl zsúfolt a tananyag. Ligia Deca elmondta, a minisztérium szakemberei vizsgálják a gyenge próbavizsga-eredmények okait, és az egyik következtetésük az, hogy nem jut idő az ismeretek elmélyítésére, rögzítésére és az ismétlésre.

Beszámolt arról is, hogy a tantervi reformot a középiskolai tantervvel kezdik, erre ugyanis „régóta ráfér a frissítés”. Miután az erről szóló tervezetet közvitára bocsátják, módosítanak az általános iskola 5-8. évfolyama és az elemi osztályok kerettantervén is – tette hozzá.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!