Változtatnának a tanterven, mert nem jut idő az ismeretek elmélyítésére

2024. március 29. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

A tanügyminisztérium dolgozik a középiskolai kerettanterv reformján, és miután a javasolt módosításokat közvitára bocsátják, az általános iskola 5-8. évfolyama és az elemi osztályok kerettantervén is elvégzik a szükséges kiigazításokat – jelentette ki pénteken Ligia Deca.

Az Agerpres beszámolója szerint a tanügyminiszter egy nagyszebeni sajtótájékoztatón beszélt a témáról. Arról faggatták az újságírók, hogy meglátása szerint az országos képességfelmérő gyenge eredményei összefüggésbe hozhatók-e azzal, hogy más európai országokhoz képest túl zsúfolt a tananyag. Ligia Deca elmondta, a minisztérium szakemberei vizsgálják a gyenge próbavizsga-eredmények okait, és az egyik következtetésük az, hogy nem jut idő az ismeretek elmélyítésére, rögzítésére és az ismétlésre.

Beszámolt arról is, hogy a tantervi reformot a középiskolai tantervvel kezdik, erre ugyanis „régóta ráfér a frissítés”. Miután az erről szóló tervezetet közvitára bocsátják, módosítanak az általános iskola 5-8. évfolyama és az elemi osztályok kerettantervén is – tette hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!