Iskolabusz karambolozott Kovászna megyében

2024. március 26. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Nem sérültek meg gyerekek abban a kedd reggeli Kovászna megyei balesetben, amelyben egy iskolabusz is érintett volt – számolt be az Agerpres szerint a Kovászna megyei rendőrség.

Közleményük szerint 8 óra 45 perc körül kaptak értesítést a Brassót Kézdivásárhellyel összekötő 11-es országúton, Kézdialbis (Albiş) térségében történt balesetről. Ezt egy 53 éves sofőr okozta, aki Réty irányából Kézdivásárhely felé haladva a 12-es országúttal való kereszteződésnél úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget egy Kézdivásárhely irányából Réty felé tartó haszonjáműnek, amelyet egy 39 éves férfi vezetett. Összeütközésük után a két gépkocsi a 12-es jelzésű községi úton várakozó iskolabusznak csapódott, amelyben 14 gyermek tartózkodott.

A rendőrség közlése szerint a balesetben érintett személyek – négy felnőtt és 14 gyerek – egyike sem szorult kórházi kezelésre. A négy felnőtt sérüléseit a helyszínen ellátták a mentősök, a gyermekeket pedig egy másik mikrobusz szállította iskolába.

A három sofőr alkoholtesztje negatív volt. A balesetet okozó 53 éves férfi jogosítványát a vizsgálatok idejére felfüggesztették.

Az eredeti hírünk:

Három jármű, köztük egy 15 gyereket szállító iskolabusz balesetezett kedden reggel Kovászna megyében – közölte a Román Rendőrség közlekedési tájékoztató központja.

Az Infotrafic szerint a baleset a Brassót Kézdivásárhellyel összekötő 11-es országúton történt, Kézdialbis (Albiş) térségében.

Az Agerpres úgy tudja, hogy a balesetben az egyik jármű sofőrje sérült meg, de eszméleténél van, a mentős csapatok felmérik az állapotát. Az érintett szakaszon mindkét irányban lezárták a forgalmat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!