Villámcsapás ért egy Moldovába tartó Tarom-gépet

2024. március 25. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este villámcsapás érte a román légitársaság gépét, ezért vissza kellett fordulnia a bukaresti repülőtérre - írja a G4Media.

A Boeing 737-700-as járat vasárnap este szállt fel a Henri Coandă nemzetközi repülőtérről, hogy utasait Bukarestből Moldovába vigye.

A Chișinăuba induló gépet azonban felszállástól számított 8 percben villámcsapás érte. A pilóták értesítették a légiforgalmi irányítókat, ezután a járatot törölték, és a Boeing visszatért a bukaresti leszállópályára, majd műszaki ellenőrzésre küldték.

A gép az időjárási viszonyok és technikai okok miatt 3 óra 10 percet késett. A felszállás 22.10-kor volt, a leszállás pedig 23.15-re volt tervezve Chișinăuba.

Az utasokat egy másik gépen szállították el Chișinăuba, amely körülbelül két órával éjfél után érkezett meg Moldova fővárosába.

A TAROM nyomatékosítja közleményében, hogy az utasok és a személyzet tagjai nem sérültek meg. Az 53 utast egy másik Boeing 737-es géppel szállították a Moldova fővárosába.

A légitársaság közleményében megjegyzi még, hogy a repülőgépek szerkezete alkalmas az ilyen típusú incidensek elleni védelemre, és a villámcsapás nem okozhat olyan mértékű meghibásodást, amely veszélyeztetné a repülést.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!