Közös polgármesterjelöltekkel győzné le az ellenzéki pártokat a PSD-PNL

2024. március 25. – 16:25

Másolás

Vágólapra másolva

Közös polgármesterjelöltje lesz a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) és a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) Brassóban, Temesváron és Bákóban, valamint Bukarest három kerületében – értesült az Agerpres hírügynökség politikai forrásokból.

Ezek szerint a hétfői koalíciós ülésen hozott döntés értelmében Brassóban a PNL, Bákóban a PSD állíthatja a közös polgármesterjelöltet. Temesváron a polgármesterjelöltet a PNL, a megyei tanácselnökjelöltet a PSD adja.

Politikai források szerint a két koalíciós párt mérlegeli a közös jelölt indítását Szatmárnémeti és Marosvásárhely polgármesteri, illetve a Szatmár és Maros megyei tanács elnöki tisztségére.

A Ciprian Dobre prefektus, a Nemzeti Liberális Párt Maros megyei elnöke által közölt közvélemény-kutatás eredménye szerint a PSD szavazóinak 74 százaléka, a PNL támogatóinak 68 százaléka, a Mentsétek meg Romániát Szövetség szavazótáborának 75 százaléka, s a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szimpatizánsok 78 százaléka támogatná, hogy közös polgármester-jelöltet állítsanak Marosvásárhelyen.

A több mint két és fél órás ülésen arról is döntés született, hogy a PSD és a PNL közös európai parlamenti listájának első helyére Mihai Tudose kerül.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!