Az újságírókra támadt Gorj megye jogosítvány nélkül balesetet okozó volt prefektusa

2024. március 22. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Fenyegetőzni kezdett és a Digi24 stábjára támadt Gorj megye volt prefektusa, írja a Digi24.

Az incidens Dan Ilie Morega volt gorji prefektus irodájában történt, ahová a Digi24 újságírója, Anamaria Ianco a munkáját végezve érkezett, és jogosítvány nélküli vezetéseiről és balesetokozásáról akarta kérdezni a volt prefektust, aki a videón jól látható módon elvesztette önuralmát, elkezdte lökdösni és meg is ütötte az újságírónőt. Az irodájából kifelé menet a Târgu Jiu-i operatőrt is inzultálta.

Bár a történtekről felvétel készült, Dan Ilie Morega tagadja, hogy megütötte Anamaria Iancot. A helyszínre rendőrségi csapat érkezett.

Az újságírók eredetileg azért mentek a volt prefektus irodájába, mert az sajtótájékoztatót hirdetett, ahol elmondhatja, miért ült csütörtök este ismét a volán mögé, és hogyan ütött el egy másik, parkoló autót.

„Bementünk a szobába, ahol a volt prefektus éppen más újságírókkal együtt tartózkodott. Szidalmazott minket, különösen engem, mint riportert. Meglökdösött és megütött. Majd kidobott az irodából. Hívtam a rendőrséget. Egy rendőrségi csapat érkezett a helyszínre, akik intézkedtek az ügyben” – mondta a Digi24 újságírója.

Nicolae Ciucă PNL-elnök azután reagált, hogy a volt prefektus megütötte a Digi24 újságíróját. „Az ilyen viselkedés abszolút sajnálatos és elítélendő. Világos, mi támogattuk és továbbra is támogatni fogjuk, én személy szerint továbbra is támogatom a törvény alkalmazását, függetlenül a személytől, a pozíciótól és a helyzettől” – mondta Ciucă.

A Digi24 szerint a volt prefektust az év eleje óta nem második, hanem hatodik alkalommal érték tetten, miközben jogosítvány nélkül vezetett. Legutoljára úgy, hogy balesetet is okozott. Dan Ilie Moregának február 6. óta nincs jogosítványa és bírósági felügyelet alatt áll, 60 napig nem vezethetett volna autót.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!