Kicsapták az iskolából a marosvásárhelyi diákot, aki megütötte és megrúgta osztályfőnökét

2024. március 20. – 07:08

Másolás

Vágólapra másolva

A marosvásárhelyi "Alexandru Papiu Ilarian" Gimnázium vezetősége hivatalos közleményben jelentette be, hogy a március 11-i események kivizsgálását követően úgy döntött, kicsapja az iskolából azt a fiút, aki megverte az osztályfőnökét, és akit egy nap alatt kétszer is bekísért a rendőrség.

Sajnálatos, hogy gimnáziumunknak, egy olyan tanintézmény, amelynek mindig is nyitva álltak a kapui azok előtt, akik egy emelkedett, barátságos és befogadó akadémiai környezetet akartak, ma be kell zárnia kapuit egy súlyosan szabályszegő, a normalitást teljesen mellőző hozzáállás előtt" – írta közleményében az iskola vezetősége.

A tájékoztatás szerint a diákot a hatályos törvények értelmében nem fosztják meg attól a lehetőségtől, hogy folytassa tanulmányait, jövőre beiratkozhat egy másik iskolába. Marosvásárhelyi források szerint a magyar nemzetiségű kiskorú számára nem az első eset, amikor fegyelmi kihágás miatt iskolát kell változtatnia.

Amint a Transtelexen megírtuk a marosvásárhelyi Alexandru Papiu Ilarian Gimnázium nyolcadik osztályos tanulóját hétfőn kétszer is bevitték a rendőrségre, miután egy szekrényre mászva obszcén gesztusokat tett tanára irányába, majd édesanyja jelenlétében megfenyegette, megütötte és megrúgta osztályfőnökét. A Maros megyei tanfelügyelőség közleményben részletezte a történteket. Eszerint a diák azért nem volt hajlandó leszállni a szekrényről és visszaülni az iskolapadba, mert korábban már többször megbüntették viselkedése miatt. Miután a fiú hajthatatlanná vált és sértő kifejezéseket használt, az iskola igazgatója felszólította a tanárt és a többi diákot, hogy menjenek át egy másik terembe. A tanuló ezután cigarettára gyújtott, és kiült a második emeleti tanterem ablakpárkányára. Ezután értesítették a rendőrséget, és hívták a 112-es segélyhívó számot. Mivel a 15 éves fiú nem akart együttműködni a helyszínre kiérkezett rendőrökkel, lefogták és bekísérték a rendőrségre, ahova behívták a gyermek anyját is. A kiskorú 500 lejes bírságot kapott garázdaság és csendháborítás miatt.

Nem sokkal később ismét hívták a rendőrséget ugyanabból az iskolából. Mint kiderült, a tanuló ezúttal megütötte és megrúgta a tanárát – közölte a rendőrség. Amikor ugyanis a diák édesanyjával visszatért az iskolába, a folyosón megvárták a diák tanárát, megfenyegették, hogy megölik, majd a diák ütni és rugdosni kezdte a tanárt, miközben az anya szidta a pedagógust. Ezután ismét kihívták a rendőrséget, a tanulót és az anyját bevitték a rendőrségre, a tanárnőt pedig a sürgősségre kísérték.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!