Közel félmillió lejes bírságot kapott 47 fa kivágásáért egy cég Bukarest első kerületében

2024. március 20. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

Clotilde Armand, Bukarest első kerületének polgármestere jelentette be, hogy egy ingatlanfejlesztő céget 475.000 lejre bírságolt a helyi rendőrség, amiért illegálisan kivágott 47 fát. A G4Media úgy tudja, a bírságot a Central District 4 Elemente vállalat kapta, a „Lagoon City” nevű projektért, amely luxuslakások építéséről szól.

„A gyors profitért folytatott rohanásban egyes ingatlanfejlesztők durván megsértik a városrendezési és környezetvédelmi jogszabályokat. Az első kerület helyi rendőrségének környezetvédelmi osztálya tegnap rekordösszegű, 475. 000 lejes bírságot szabott ki 47 fa illegális kivágásáért” – közölte Clotilde Armand.

A polgármester szerint a rendőrség a törvény által előírt maximális bírságot szabta ki, ami 10.000 lej/jogellenesen kivágott fa.

„Ehhez az összeghez még egy 5.000 lejes bírságot adtak hozzá, amiért nem biztosították a terület és a körülötte lévő gépek takarítását” – tette hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!