Kutyák fülét és farkát csonkolta, őrizetbe vettek egy Bihar megyei férfit

2024. március 20. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

Házkutatást követően őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint kutyákon végzett műtéteket a külsejük megváltoztatása érdekében, írja közleményében a Bihar Megyei Rendőrfelügyelőség. Az állatvédelmi osztály rendőrei március 19-én léptek akcióba a Bihar megyei Biharszentandráson, a 47 éves gyanúsított otthonában. A házkutatás eredményeként „az állat küllemének megváltoztatására irányuló sebészeti beavatkozások” bűntettének elkövetése miatt indult nyomozás.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a férfi idén februárban a Bihar megyei Vizesgyánon három kiskutyának levágta a fülét és a farkát.

A házkutatás során a 47 éves férfi otthonában egy Airsoft pisztolyt, különböző orvosi műszereket és fertőtlenítőket, illetve gyógyszereket találtak, amelyeket lefoglaltak, valamint öt fajtatiszta kutyát, amelyek közül négynek levágták a fülét és a farkát.

A meghallgatását követően a gyanúsítottat 24 órás őrizetbe vették és a Bihar Megyei Rendőrfelügyelőség fogdájába szállították.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!