A kettős állampolgárság lehetőségét ígérte Ciucă a Spanyolországban élő románoknak

2024. március 17. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

Nicolae Ciucă, a szenátus és a PNL elnöke azt ígérte egy, a Madridban élő román állampolgárokkal tartott találkozón, hogy év végéig egy olyan megállapodást kötnek a spanyol kormánnyal, ami lehetővé teszi, hogy az ott élők anélkül kaphassanak spanyol állampolgárságot, hogy a románról lemondanának. Korábban hasonló ígéretet tett a Barcelona környékén élő románoknak is.

“A kettős állampolgárságról szóló megállapodás lehetővé teszi több mint egymillió spanyolországi román számára, hogy spanyol állampolgárságot kapjon anélkül, hogy lemondana román állampolgárságáról, ahogyan azt a spanyol alaptörvény jelenleg előírja” – nyilatkozta.

A politikus szerint a kettős állampolgárság jelentős előnyökkel jár majd a spanyolországi román közösség számára, például a jobban fizetett munkahelyekhez való hozzáférés tekintetében" – mondta Nicolae Ciucă a News.ro szerint.

A spanyol-román kettős állampolgárságra vonatkozó kezdeményezést a PNL vezetőjének miniszterelnöki mandátuma idején indították el. Ciucă szerint Spanyolországnak jelenleg csak Portugáliával és Franciaországgal van ilyen megállapodása.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!