Szalmonella gyanúja miatt visszavon egy terméket a Lidl

2024. március 16. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

Azok, akik a Lidl áruházakban 500 grammos, csirkés „Culinea Nuggets” terméket vásároltak, ellenőrizzék, hogy ez melyik tételhez tartozik, javasolja az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság. Mint írják, egy bizonyos tételt szalmonellafertőzés gyanúja miatt, preventív jelleggel visszavonatnak a polcokról.

„A gyártó GEKA szalmonella jelenlétének gyanúja miatt megelőző jelleggel visszahívja a csirkés Culinea Nuggets 500 g-os, ED03.02.2024 049502204845 tételszámú, 03.02.2025-ös lejárati dátumú terméket. Az érintett tétel esetében nem zárható ki a szalmonella baktérium jelenléte” – áll a hatóság figyelmeztetésében.

A szalmonella gyomor-bélrendszeri megbetegedést válthat ki, és az emberek bizonyos csoportjainál súlyos tüneteket okozhat. Azok, akik megvásárolták a gyanús terméket, bármelyik Lidl-üzletbe visszavihetik azt, és az ellenértékét a blokk bemutatása nélkül megkapják, áll a közleményben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!