Megölte a szomszéd macskáját, nyomozás indult egy 71 éves férfi ellen

2024. március 14. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 71 éves bukaresti férfi ellen igazságügyi felügyelet mellett folyik nyomozás, miután a vád szerint magához csalta és megölte a szomszéd macskáját. A gyanú szerint az aszfalthoz csapta az állatot, majd az úttesten hagyta a tetemét.

A bukaresti rendőrség szerdán jelentette be, hogy az állatvédelmi szolgálat munkatársai őrizetbe vettek egy 71 éves férfit, aki ellen állat szándékos megölése miatt indítottak bűnügyi nyomozást, írja a News.ro.

Az eljárás azt követően kezdődött, hogy március 10-én a gazdi értesítette az állatvédelmi szolgálatot arról, hogy a szomszédja megölte macskáját.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a bejelentés megfelel a valóságnak, és a gyanúsított egy 71 éves férfi. Helyszíni vizsgálatot is végeztek, az állat tetemét pedig begyűjtötték és boncolásra a Diagnosztikai és Állategészségügyi Intézetbe szállították.

A férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, és 24 órára őrizetbe vették. Ezt követően a bírák elrendelték, hogy 60 napra bírósági felügyelet alá helyezzék.

A nyomozást az állatvédelmi szolgálat a 6. kerületi bíróság ügyészségének felügyelete alatt folytatja állat szándékos megölésének bűntette miatt.

Igazságügyi források alapján a News.ro arról ír, hogy a két szomszédnak már korábban is voltak konfliktusai. Az esetet megelőző napon a gyanúsított állítólag csirkecombokat hagyott az asztalon, a macska pedig megevett egyet. Majd egy másik combbal elcsalta, megfogta és az aszfalthoz csapta, fejsérüléseket okozva. A tetemet az úttesten hagyta, másnap itt találták meg a gazdái.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!