Tíz napon belül végre kell hajtani Cătălin Cherecheş kiadatását

2024. március 14. – 14:12

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz napon belül végre kell hajtani a volt nagybányai polgármester, Cătălin Cherecheş kiadatását – döntött csütörtökön a müncheni regionális felsőbíróság, írja az Agerpres.

A müncheni ügyészség szóvivője közölte, hogy a bíróság szerdán jóváhagyta a kiadatási kérelmet.

Cătălin Cherecheşt vesztegetés többrendbeli elfogadása miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság november 24-én. A jogerős ítélet kihirdetésének napján Cherecheş egy rokonának érvényes személyi igazolványát felmutatva a petei határátkelőn keresztül elhagyta az országot. Néhány nappal később a Román Rendőrség és a német, magyar, osztrák és olasz hatóságok együttműködésének köszönhetően Németországban elfogták és őrizetbe vették a volt elöljárót.

A DPA tudósítása megjegyzi, hogy a volt polgármester szökésének és kiadatási eljárásának részleteit nagy érdeklődés övezte Romániában.

Alina Gorghiu igazságügyi miniszter szerda este hivatalosan bejelentette, hogy egy müncheni bíróság Cătălin Cherecheş kiadatásáról döntött, és biztosított arról, hogy a volt nagybányai polgármester egy romániai börtönben fogja letölteni a kiszabott ötéves büntetését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!