Borbolynak újabb kihívója akadt, Barti Tihamér is megpályázza Hargita megye tanácsának elnöki tisztségét

2024. március 12. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Barti Tihamér, az RMDSZ Gyergyószéki Szervezetének elnöke, a Hargita Megyei Tanács jelenlegi alelnöke hétfőn bejelentette, hogy versenybe száll a megyei tanács elnöki tisztségéért. Szombaton Bíró Barna Botond, a megyei önkormányzat udvarhelyszéki alelnöke is bejelentette, hogy pályázik a tisztségre, Barti Tihamér így Borboly Csaba jelenlegi tanácselnök második kihívója.

Barti a Facebook-oldalán közzétett videóban kifejti, hogy a megyei tanács legfontosabb feladata a cselekvő emberek megsegítése, ehhez a megoldás pedig a gazdasági színvonal emelése, hogy mindenkinek több jusson. Leginkább a jól fizetett munkahelyekre kell koncentrálni, ez pedig Barti szerint a Gyergyószéken már kipróbált térségi, önkormányzati és gazdasági együttműködéssel valósítható meg Hargita megyében.

Arról, hogy melyik jelölt indul majd az RMDSZ színeiben a megyei tanácselnöki tisztségért Hargita megyében a június 9-ei helyhatósági választásokon a Hargita Megyei Egyeztető Tanács (HET) dönt. Az egyeztető tanácsban a csíkszéki és az udvarhelyszéki RMDSZ-nek hat-hat, a gyergyószéki RMDSZ-nek három küldöttje van. A döntés meghozatalához a belső szabályzat szerint ugyanakkor mindhárom területi szervezetből szükséges legkevesebb egy szavazat, magyarázta a Székelyhon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!