Ursula von der Leyen: mi döntjük el, hogy ki jön Európába, nem az embercsempészek

2024. március 7. – 14:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az európaiak döntik el, hogy ki és milyen feltételek mellett jön Európába, nem az embercsempész-hálózatok – jelentette ki Ursula von der Leyen csütörtökön, az Európai Néppárt (EPP) Bukarestben zajló kongresszusán.

Az Agerpres beszámolója szerint a német politikus az Európai Néppárt EB-elnökjelöltjéről szóló szavazást megelőző felszólalásában beszélt erről.

„Megerősítettük Európa határait, és ezt a munkát a jövőben is folytatjuk. Eddig is teljesítettük európai kötelezettségeinket és ezután is teljesíteni fogjuk. De mi, európaiak döntjük el, hogy ki és milyen feltételek mellett érkezik Európába, nem a bűnszervezetek és az embercsempészek” – fogalmazott, utalva az EPP-küldöttek által szerdán elfogadott választási programra, amelyben a menedékkérők harmadik országba történő áthelyezésére vonatkozó kezdeményezés is szerepel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!