Borboly Csaba bejelentette, hogy indulna az ötödik mandátumért Hargita megye élén

2024. március 2. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

Ötödik alkalommal is indulna a Hargita Megyei Tanács elnöki tisztségéért Borboly Csaba. Az RMDSZ-es önkormányzati vezető ezt egy sajtótájékoztatón jelentette be szombaton, írta az Agerpres.

Arra a kérdésre, hogy az RMDSZ vezetősége támogatja-e a jelöltségét, Borboly Csaba azt válaszolta, hogy jó az együttműködés közte és a szövetség vezetősége között, és reméli, hogy a helyzet június 9-ig, a helyhatósági választások időpontjáig nem változik.

Arra a kérdésre, hogy lehetségesnek tartja-e, hogy a megyéből más RMDSZ-es kollégák is indulnak a megyei tanács elnöki tisztségéért, Borboly azt mondta, hogy az állampolgároknak kell véleményt mondaniuk, de meggyőződése, hogy rajta lesz a szavazólapon. „Nem foglalkozom a lehetséges ellenjelöltekkel, a jövőre és a jelenre összpontosítok Hargita megye lakóival együtt” – hangsúlyozta.

A Hargita Megyei Tanács elnöki tisztségére jelentkezőknek a felnőtt lakosság 1,5 százalékának az aláírását kell megszerezniük, ami mintegy 10 ezer ember támogatását jelenti, írta a Székelyhon. Borboly a lapnak elmondta, jó, ha a jelöltet a három Hargita megyei területi RMDSZ-szervezet tagjainak legalább egyharmada támogatja, de a legutóbbi választáson ezt a feltételt egyik jelölt sem tudta teljesíteni. A végső döntést a megyei tanács elnöki székéért induló jelölt személyéről az RMDSZ központi vezetése hozza meg.

Borboly Csaba 2008 óta vezeti a Hargita Megyei Tanácsot. 2023 szeptemberében szoros szavazatverseny után nyerte el ismét az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöki posztját, ellenfele, Tánczos Barna négy szavazattal maradt alul.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!