Vizsgálódik a rendőrség Novák Eduárd fiának balesete ügyében

2024. február 26. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított kivizsgálást a rendőrség, miután szombaton elütötte egy autó a 12-es országúton kerékpározó Novák Edvárdot, Novák Eduárd volt sportminiszter fiát, írja a Hargita megyei rendőrség tájékoztatása alapján az Agerpres.

A közlemény szerint szombaton 14:30-kor értesítették a balánbányai rendőrséget, hogy Csíkszentdomokosnál egy autó elütött egy kerékpárost.

A helyszínre kiszálló rendőrség megállapította, hogy a sofőr 27 éves, helybéli férfi, aki eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy Gyergyószentmiklóstól Csíkszereda irányába kerékpározó fiatalembert. Mint kiderült, a sérült Novák Eduárd volt sportminiszter 19 éves fia.

A rendőrök a sofőrt is, a kerékpárost is megszondáztatták, az eredmény szerint egyikük sem fogyasztott alkoholt.

Mint írtuk, fia balesetét Novák Eduárd volt sportminiszter a Facebook-oldalán kommentálta. Bejegyzése szerint a balesetben a 19 éves Novák Edvárd kézfeje eltört, amelyet a kórházba szállítás után a csíkszeredai orvosoknak meg is kellett operálniuk. A miniszter szerint néhány évvel ezelőtt a másik fiával, Edmonddal is ugyanez történt.

„A román utak rendkívül veszélyesek, az autóvezetők dühösek, agresszívak, nulla törődés a közlekedő partnerekkel. Meg kellene kellene osztoznunk az utakon a kerékpárosokkal, motorosokkal, de nem tesszük” – fogalmaz a miniszter, aki azt is hozzátette, a hatóságok ugyan örülnek, amikor az érmek hazajönnek, de a szükséges feltételeket nem biztosítják, mert nincs pénz se edzeni, se felszerelésre. A volt miniszter szerint Romániában a kerékpározás már extrém sport.

„Kész vagyok segíteni, részt venni, mindent megtenni, amit emberileg megtehetek, hogy azok, akik teljesítményből, hobbiból vagy kényszerből kerékpároznak, ne legyenek többé áldozatok” – írta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!