Csótányok és lejárt élelmiszerek miatt egymillió lejes bírságot szabtak ki az Unicarmra

2024. február 23. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Csótányok, rothadó gyümölcsök, egy tonna lejárt szavatosságú élelmiszer, rozsdás és penészes hűtőszekrények kerültek elő az Unicarm üzletlánc 26 észak-erdélyi egységének és logisztikai raktárának ellenőrzésekor, amit a fogyasztóvédelem rendelt el, írja a Szatmári Friss Újság.

Az interneten közzétett posztok és tiltakozások nyomán az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság észak-nyugati regionális felügyelősége ellenőrzést rendelt el az üzletlánc boltjaiban és központi logisztikai raktárában.

A szatmári székhelyű Unicarm összesen 26 bevásárlóközpontot üzemeltet (11-et Bihar megyében, 4-et Szatmár, 4-et Szilágy, 3-at Máramaros, 1-et Beszterce-Naszód megyében és 3-at Kolozs megyében) – ezek közül mindössze kettőben nem találtak szabálytalanságot az ellenőrök, de 24 üzletben és a logisztikai raktárban sajnos akadt bőven bírságolnivaló.

A feltárt szabálytalanságok összesen 1 millió lejes bírságot, a nem megfelelő élelmiszerek forgalomból való kivonását közel 450 ezer lej értékben, több mint 1 tonna lejárt szavatosságú alapanyag forgalomból való kivonását, valamint közel 3 millió lej értékben termékek forgalmazásának ideiglenes felfüggesztését eredményezték. Ezen kívül három kereskedelmi létesítmény és egy raktár működését függesztették fel a feltárt szabálytalanságok orvoslásáig, 12 helyszínen pedig a hűtőpultok és kirakatok, valamint a gyümölcs- és zöldségosztályok működését függesztették fel, szintén a szabálytalanságok orvoslásáig.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!