Halálra gázolt egy szarvast, mégis kártérítést kaphat egy nagyváradi ügyvéd

2024. február 22. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Bihar Megyei Tanács 14 ezer lejt kell fizessen egy nagyváradi ügyvédnek az autójában keletkezett károk fedezésére. A Nagyváradi Bíróság alapfokú, azaz még nem jogerős döntésében a megyei önkormányzatra terhelte két évre visszamenőleg a büntetőkamatokat is.

A felperes, amint az Ebihoreanul beszámolójából kiderül, elütött egy szarvastehenet Nyárszeg (Miersig) és Váradpósa (Păușa) között a megyei úton, egy olyan szakaszon, mely egy erdőn vezet át, több mint 3 kilométer hosszan.

A portál szerint bár az állat elpusztult az ütközésben, az autót vezető ügyvéd érezte megkárosítva magát, mivel megrongálódott a kocsija. Ezért beperelte az útszakasz karbantartóját, a Bihar Megyei Tanácsot, amiért a szóban forgó szakaszon mindössze két olyan táblát szereltek fel, melyek az úton esetlegesen átkelő vadállatokra figyelmeztetnek. A felperes azt is kifogásolta, hogy a táblákon nem tüntették fel, milyen hosszú szakaszra érvényes a figyelmeztető jelzés.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!