Kezdődik az égési sérültek marosvásárhelyi központjának építése a minisztérium szerint

2024. február 20. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Aláírta a súlyos égési sérültek kezelésével foglalkozó új marosvásárhelyi kórház építésének elkezdéséről szóló rendeletet, jelentette be kedden Facebook-oldalán az egészségügyi minisztérium.

A tárca emlékeztet, hogy az utóbbi egy évben ez a harmadik égési sérültek számára kialakított egészségügyi intézmény, amelynek az építése elkezdődik Romániában. A másik két kórház Temesváron és Bukarestben épül. A három új kórház építése közel egymilliárd lejből valósulhat meg.

A marosvásárhelyi új épület hétszintes lesz, öt ágy lesz benne kritikus állapotú égési sérültek számára, tíz ágy a köztes terápiához, mikrosebészethez és helyreállító sebészethez, emellett 57 ágyas intenzív osztállyal és 25 műtőszalonnal rendelkezik majd.

A 322,6 millió lejes beruházást a Világbank projektjének keretében az egészségügyi minisztérium bonyolítja le.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter 2023. október 30-án közölte, hogy 2025-ben befejezik az égési sérültek számára tervezett három központ építését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!