Olasz diákoknak adtak illegálisan egészségügyi asszisztensi oklevelet egy szászrégeni technikumban

2024. február 19. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

Házkutatást tartottak hétfőn a rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának munkatársai a szászrégeni Eugen Nicoară egészségügyi technikumnál és a Maros megyei tanfelügyelőségen.

A nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva az Agerpres azt írja, kihallgatnak több olasz diákot, az iskola tanárait, tanfelügyelőségi alkalmazottakat, valamint a Romániai Általános Egészségügyi Asszisztensek, Szülésznők és Egészségügyi Asszisztensek Rendje Maros megyei kirendeltségének illetékeseit.

A Román Rendőrség korábbi közleménye szerint Maros és Ilfov megyében 12 helyszínen tartottak házkutatást az ügyben bűnszervezet létrehozása, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás, hamis okirat tudatos felhasználása és minősített információk nyilvánosságra hozatalának gyanújával.

A rendőrség szerint 2019-től mostanig több olyan olasz diák iratkozott be az egészségügyi technikumba, akik nem ismerik a román nyelvet, és nem vettek részt sem az elméleti, sem a gyakorlati képzéseken, mégis megkapták az oklevelet, amely feljogosítja őket az egészségügyi asszisztensi szakma gyakorlására az Európai Unió területén. Az ügyben nyolc személyt állítanak elő.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!