Megbírságolták Székelyudvarhely vezetőségét a kollégium felújítására kiadott engedély miatt

2024. február 19. – 15:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Építészeti Felügyelet (ISC) Hargita megyei részlege tízezer lejre bírságolta Székelyudvarhely polgármesterét, a polgármesteri hivatal titkárát és a város főépítészét a Tamási Áron gimnázium bentlakásépületén végzett javítási munkálatokra kiadott engedélyek miatt – közölte hétfőn a prefektusi hivatal.

Az épület egyik fala decemberben összeomlott, két tanuló halálát okozva.

Az incidens okait kivizsgáló vegyes bizottság ülésén az Országos Építészeti Felügyelet bejelentette, hogy befejeződött az omlás nyomán keletkezett törmelék eltakarítása és a belső stabilizálási munkálatok, a külső megerősítés pedig jövő héten zárul le. A bentlakás felújításához új műszaki állapotfelmérésen és terven alapuló építkezési engedélyre lesz szükség – közölte a prefektusi hivatal.

A Hargita megyei tanfelügyelőség közölte, hogy a tanügyminisztérium ellenőrző testülete elkészítette jelentését, és elrendelte, hogy az oktatási intézményben zajló minden tevékenységről félévente jelentést kell készíteni. Március második felében tanfelügyelőségi ellenőrzést tartanak a gimnáziumban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!