Dél-Afrika visszalépett, így kijutott a párizsi olimpiára a román férfi vízilabda-válogatott

2024. február 18. – 13:47

Másolás

Vágólapra másolva

Dél-Afrika visszalépésének köszönhetően kijutott a párizsi olimpiára a román férfi vízilabda-válogatott – számolt be szombat este Facebook-oldalán a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR).

A bejegyzés szerint a szombaton zárult dohai világbajnokság eredményeitől függetlenül, a kvóták alapján kvalifikálta magát az olimpiára Franciaország, Magyarország, Görögország, Japán, az USA, Dél-Afrika, Spanyolország és Ausztrália. A világbajnoksági helyezések alapján további négy csapat jutott ki az ötkarikás játékokra: Szerbia, Horvátország, Montenegró és Olaszország. Románia a tizedik lett Dohában, és ezzel az eredménnyel egyetlen hely választotta el a kvalifikációtól, írja az Agerpres.

Péntek este derült ki hivatalosan, hogy az afrikai kvótás Dél-afrikai Köztársaság férfi csapata nem vállalja olimpiai indulást, így Románia válogatottja került a mezőnybe – részletezte a bejegyzés.

Románia pólóválogatottja 12 év után tér vissza az olimpiai játékokra, utoljára 2012-ben Londonban vett részt az ötkarikás játékokon. A vízilabda az egyetlen csapatsport, amelyben román válogatott is szerepelni fog Párizsban – emlékeztetett a COSR.

A szombat esti sorshúzáson Románia Görögországgal, Horvátországgal, Egyesült Államokkal, Olaszországgal és Montenegróval került egy csoportba a párizsi olimpián. A másik csoportban Ausztrália, Szerbia, Franciaország, Magyarország, Japán és Spanyolország fog versenyezni.

A dohai világbajnokságon részt vevő romániai pólós keretnek két magyar tagja is volt egyébként, az aradi születésű 29 éves Vancsik Levente, illetve a nagyváradi 20 éves Belényesi Dávid. Mindketten a nagyváradi pólócsapat, a CSM Oradea játékosai.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!