Navalnij előtt tisztelegtek a FCU Craiova – Kolozsvári CFR meccsen

2024. február 18. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

A szombati FCU Craiova – kolozsvári CFR mérkőzés 4 perc késéssel kezdődött. Ennek egyik oka az volt, hogy a meccs kezdete előtt előtt egyperces néma csenddel tisztelegtek Alekszej Navalnij előtt, írja a gsp.ro. A Vlagyimir Putyin legfőbb ellenfelének számító orosz ellenzéki politikus, mint arról beszámoltunk, nemrég halt meg egy szibériai börtönben.

Az FCU Craiova játékosai egy bannert is bevittek a pályára, melyen azt állt, hogy: „Alekszej Navalnij, örök tisztelet”. Navalnij képe a megemlékezés alatt megjelent az eredményjelzőn is, a játékosok és a játékvezetők pedig a pálya közepén gyűltek össze a tiszteletadás idejére.

A Román Labdarúgó Szövetséget az FCU Craiova játékosai korábban értesítették arról, hogy mire készülnek. A játékosok egy Navalnij képével ellátott molinót is feltartottak az ellenzéki politikus tiszteletére.

Navalnijt 2020 augusztusában novicsokkal mérgezték meg egy Szibériából Moszkvába tartó gépen. Berlinben kezelték, ahonnan 2021 januárjában tért haza Oroszországba. Ott azonnal őrizetbe vették, és azóta különböző börtönökben tartották fogva. A 47 évesen meghalt ellenzéki vezetőt az utóbbi másfél hónapban az északi sarkkör közelében, Oroszország egyik legszigorúbban őrzött börtönében tartották fogva.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!