Karcsúsítják a családügyi, valamint az innovációs és digitalizálásért felelős minisztériumot

2024. február 17. – 11:12

Másolás

Vágólapra másolva

A családügyi, ifjúsági és esélyegyenlőségi minisztérium, illetve a kutatási, innovációs és digitalizálásért felelős minisztérium átszervezéséről fogadott el pénteken rendeleteket a kormány, írja az Agerpres.

A családügyi, ifjúsági és esélyegyenlőségi minisztérium megszervezésére és működtetésére vonatkozó 2022/22-es kormányhatározatot módosító pénteki határozat értelmében a minisztériumban 230-ról 173-ra csökken az állások száma, tehát 57 állás megszűnik. A miniszteri kabinet 8 állásából 4 marad az átszervezés nyomán, az államtitkári kabinet 4 posztjából pedig 2 megszűnik. Az államtitkár-helyettesi kabinet két állása közül is felszámolnak egyet.

A kormány közölte, hogy a vezetői tisztségeket betöltő alkalmazottak aránya nem haladja meg a 8 százalékot.

A kutatási, innovációs és digitalizálásért felelős minisztérium megszervezését és működését szabályozó 2021/371-es kormányhatározatot módosító pénteki határozat a vezetői tisztségek számát 39-ről 30-ra csökkentette, és a Számvevőszék ajánlásainak megfelelően átméretezték a szakosztályokat. Ugyanakkor létrehozták a mesterséges intelligencia és új technológiák szakosztályt, illetve az informatika és kiberbiztonság szakosztályt, hogy a hatályos jogszabályokat összehangolják a mesterséges intelligencia (AI), a digitalizáció, a digitális átalakulás és a kiberbiztonság területén újonnan megjelenő jogszabályokkal, illetve a vonatkozó európai szabályozásokkal.

A közjogi méltóságokat és kabinetjeik alkalmazottait leszámítva az állások száma 358 – közölte a kormány.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!