Ismert román szívsebész lehet Soós Zoltán kihívója Marosvásárhelyen

2024. február 12. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatón jelentette Horaţiu Suciu szívsebész, hogy megpályázza Marosvásárhely polgármesteri tisztségét, írja a Vásárhely.ma.

A portál szerint Suciu a Nemzeti Liberális Pártban (PNL) betöltött összes tisztségéről lemondva, független jelöltként próbálja megszerezni a városvezetői széket. Mint írja a Vásárhely.ma, a szívsebész szakorvos a párt marosvásárhelyi szervezetének elnöke és egyben önkormányzati képviselője. Tervei szerint maga mögé állítaná az összes román pártot, és a magyar nemzetiségű szavazók egy részét. Horaţiu Suciu „valószínűleg jóindulatúnak, ám inkompetensnek” nevezte a jelenlegi városvezetést, ezzel indokolta döntését.

A helyi portál korábban két további polgármesterjelöltről is hírt adott. Mint írták, Rodica Baciu, a Materom cégcsoport vezérigazgatója is megpályázná Marosvásárhely polgármesteri székét, illetve Radu Pescar üzletember is bejelentette szándékát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!