Ismert román szívsebész lehet Soós Zoltán kihívója Marosvásárhelyen

2024. február 12. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatón jelentette Horaţiu Suciu szívsebész, hogy megpályázza Marosvásárhely polgármesteri tisztségét, írja a Vásárhely.ma.

A portál szerint Suciu a Nemzeti Liberális Pártban (PNL) betöltött összes tisztségéről lemondva, független jelöltként próbálja megszerezni a városvezetői széket. Mint írja a Vásárhely.ma, a szívsebész szakorvos a párt marosvásárhelyi szervezetének elnöke és egyben önkormányzati képviselője. Tervei szerint maga mögé állítaná az összes román pártot, és a magyar nemzetiségű szavazók egy részét. Horaţiu Suciu „valószínűleg jóindulatúnak, ám inkompetensnek” nevezte a jelenlegi városvezetést, ezzel indokolta döntését.

A helyi portál korábban két további polgármesterjelöltről is hírt adott. Mint írták, Rodica Baciu, a Materom cégcsoport vezérigazgatója is megpályázná Marosvásárhely polgármesteri székét, illetve Radu Pescar üzletember is bejelentette szándékát.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!