Erdélybe menekülhetett a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, akinek megkegyelmezett Novák Katalin

2024. február 8. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Napok óta dübörög a pedofilbotrány Magyarországon, miután kiderült, hogy Novák Katalin egy pedofil iskolaigazgató bűntársának megkegyelmezett a pápai látogatás alkalmával. K. Endre arra próbálta rákényszeríteni a bántalmazott gyerekeket, hogy hallgassanak és vonják vissza vallomásukat a bicskei gyermekotthon igazgatójának szexuális abúzusairól. Igazgatóhelyettesként K. Endre ahelyett, hogy a gyerekek védelmét tartotta volna elsődlegesnek, a nemi erőszakot éveken keresztül folytató igazgatónak próbált falazni.

Az ügy kipattanása után a magyarországi sajtó az érintettel is megpróbált interjút készíteni. A 444-nek korábban sikerült elérnie K. Endrét, de mire a Blikk stábja Bicskére utazott helyszíni riportot készíteni, K. Endre és a felesége már nem tartózkodtak lakásukon, a hírek szerint Erdélybe távoztak, írja az RTL Klub.

Amint az ügyet összefoglaló cikkünkben már írtunk róla a volt igazgatóhelyettes a székelyföldi Zabolán született, ám évtizedek óta Magyarországon él.

Az elnöki kegyelmet kifehéríteni próbáló kormányportál, a Magyar Nemzet K. Endrét mentegetve számos részletet osztott meg az egykori igazgatóhelyettes magán- és szakmai életéről, így cikkjükből kiderül az is, hogy végzettsége testnevelő tanár, fejlesztő pedagógus. „Síoktató, számos sportágban edzői diplomával rendelkezik”, írták róla. A kormánylap azt is kiemelte, hogy

K. Endre 85 éves, özvegy, nyugdíjas édesanyja jelenleg is Erdélyben él.

„Minden munkahelyén tisztelet övezte, szaktudását elismerték, a tanítványai szerették” – írja továbbá a Magyar Nemzet. Majd leírták, hogy „a vádemeléssel az érintettnek közel négy évtizedes pedagógusi pályafutása ért véget”, sőt azt is belengették a cikkben, hogy nem volt méltányos és igazságos az ellene lefolytatott eljárás: „számos szabálysértés történt, az ítélet megalapozatlan volt, s a történések rémálomszerűek voltak, amely kihatott az érintett és családja munkájára és egészségére is.”

A Bicskén érdeklődő újságíróknak a helyiek nem nagyon akartak nyilatkozni a témában, egy házaspár azonban annyit mondott, hogy

azt beszélik, vissza akar költözni Erdélybe, ahonnan a családja származik, ahol a nagyszülei is tanárok voltak.

A bicskeiek közül sokan Endre bácsiként emlegetik az elnöki kegyelemmel szabadult egykori igazgatóhelyettest, aki „megbotlott”, mondták róla. sokan a megszólalók közül nem tudták felmérni, hogy a botlásnak nevezett bűntett nem kevesebb volt, mint az, hogy végig falazott a pedofil igazgatónak, és egy gyereket is megzsarolt a pedofil igazgató jelenlétében, hogy vonja vissza a vallomását.

Amennyiben tudomása van gyerekekkel szembeni visszaélésről, bántalmazásról, hívja az 119-es segélyhívó számot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!