Dési polgármester: A diákok döntése volt, hogy rövidujjú népviseletben hórázzanak a téli hidegben

2024. február 7. – 09:45

Másolás

Vágólapra másolva

Sajnálatos, hogy a diákok a hidegben tartózkodtak, de ők maguk döntöttek úgy, hogy népviseletbe öltözve vesznek részt a román fejedelemségek egyesülésének évfordulóján, ezt a városvezetés nem kérte tőlük, fénykép pedig a részvételük elismerésére készült róluk, közölte a dési polgármesteri hivatal a Libertatea napilappal arra reagálva, hogy január 23-án a város elöljárói a főtéren fotózkodtak a vékony, rövidujjú népviseletbe öltözött fiatalokkal.

Mint írtuk, a felvételeken a 12 nyáriasan öltözött diák mellett többek között Costan Morar polgármester, Kovrig Anamaria alpolgármester és Hadrian-Virgil Arion megyei tanácsos látható, utóbbiak mind télikabátban. A közösségi médiában egy videót is közzétettek, amelyen látszik, hogy a diákok ilyen öltözetben hóráztak az ünnepségen. A szervezőket számos kritika érte a közösségi médiában amiatt, hogy a téli hidegben ilyen vékony öltözetben vezényelték ki a diákokat a szabadtéri körtáncra, írta meg korábban a Ziar de Cluj.

A polgármesteri hivatal a Libertateának küldött válaszában azt írja, hogy a január 23-án szervezett ünnepség nagyrészt az Arta Kulturális Központban zajlott és a szabadtéri része mindössze 5 perces volt. A meghirdetett program szerint azonban az esemény szabadtéri része 20 percet tartott, 12:40 és 13:00 óra között, és a körtáncról készült felvétel is azt igazolja, hogy a diákok 5 percnél hosszabb ideig tartózkodtak a hidegben, hangsúlyozta a Libertatea. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint aznap 14 órakor plusz 1 Celsius fok volt Désen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!