Rövidujjú népviseletbe öltözött diákokkal fotózkodtak a télikabátos politikusok Dés főterén

2024. január 29. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

Vékony, rövidujjú népviseletben járták a hórát a januári hidegben azok az iskolások, akiket a román fejedelemségek egyesülésének évfordulóján vezényeltek ki Dés főterére, az Egyesülés-emlékmű elé, miközben a velük fotózkodó politikusok az évszaknak megfelelően, télikabátban jelentek meg a téren, írta meg egy felháborodott szülő panasza nyomán a Ziar de Cluj.

A dési polgármesteri hivatal közleménye szerint a január 23-án, kedden megtartott ünnepség szervezője a városvezetés mellett a történelemtanárok köre és a dési városi múzeum volt. Az esemény szabadtéri része a meghirdetett program szerint 20 percet tartott, 12:40 és 13:00 óra között. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint aznap 14 órakor plusz 1 Celsius fok volt Désen.

A közlemény szerint az eseményen a dési Al. Papiu Ilarian Elméleti Líceum diákjai vettek részt, az iskola Facebook-oldalán népszerűsítették is az ünnepséget, a főtéri körtáncról pedig Ovidiu Adrian Sălăjan fotós, ennek az iskolának a rendszergazdája tett közzé felvételeket a közösségi oldalán. A felvételeken a 12 nyáriasan öltözött diák mellett az Edupedu.ro szerint többek között Costan Morar polgármester, Kovrig Anamaria alpolgármester és Hadrian-Virgil Arion megyei tanácsos látható, utóbbiak mind télikabátban.

A szervezőket számos kritika érte a közösségi médiában amiatt, hogy a téli hidegben ilyen vékony öltözetben vezényelték ki a diákokat a szabadtéri körtáncra.

A Libertatea megkereste a dési polgármesteri hivatalt, a városi múzeumot és az Alexandru Papiu Ilarian Elméleti Líceumot az ünnepség és a fotózás megszervezéséhez kapcsolódó kérdésekkel, de ezekre egyelőre nem kaptak választ.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!