Előzetes letartóztatásba került három 16 és 17 éves Maros megyei fiatal két gyermek bántalmazása miatt

2024. február 2. – 12:57

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetes letartóztatási parancsot adott ki a marosvásárhelyi bíróság három 16 és 17 éves fiatal nevére egy 13 és egy 14 éves gyermek súlyos bántalmazása miatt, írja az Agerpres.

A Maros megyei rendőrség pénteki tájékoztatása szerint egy 14 éves fiú édesanyja január 23-án feljelentést tett a rendőrségen, miután több fiatal fizikailag bántalmazta a gyermekét az egyik marosvásárhelyi parkban.

Február 1-jén a rendőrség négy házkutatást tartott az ügyben négy gyanúsított lakásán, Marosvásárhelyen és Ákosfalván. Az ügyben indított nyomozás során kiderítették, hogy egy 14, egy 16 és két 17 éves fiatal több társukkal együtt megbeszélt egy találkozót a kiskorúval, akit aztán súlyosan bántalmaztak, ököllel ütlegeltek és rugdostak. A gyermek kórházba került, ahol megállapították, hogy 30-35 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során az is kiderült, hogy az egyik 17 éves fiú tavaly novemberben hasonlóan bántalmazott egy 13 éves gyermeket, 8-9 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

A négytagú csoport három – 16 és 17 éves – tagját őrizetbe vették, majd elrendelték az előzetes letartóztatásukat. Ütlegelés és egyéb erőszakos tettek gyanúja miatt vizsgálódnak ellenük.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!