Csibi Zoltán Attila megpályázza az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöki tisztségét

2024. február 1. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán jelentette be Péter Ferenc, hogy lemond az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöki tisztségéről, és máris akadt jelentkező a helyére. Csibi Zoltán Attila ügyvezető elnök, Erdőszentgyörgy polgármestere a Facebook-oldalán közölte, hogy elindul a tisztségért.

Péter azzal indokolta a döntését, hogy a 2024-es szuper választási év teljes embert kíván a szervezet élére, és a Maros Megyei Tanács vezetése mellett nem tudná kifogástalan módon ellátni a feladatot.

Csibi arról írt a bejegyzéséban, hogy: „Olyan vezetésre van szükségünk, amely képes egységet teremteni, amely hatékonyan képviseli a Maros megyei magyarság érdekeit. Az építkezés, a kőkemény munka és az összhang az alapelveim, ezek mentén dolgozom. (…) Közösen, egy erős csapat játékosaiként kell szembenéznünk az idei kihívásokkal, hiszen a mostani döntések legalább 10 évre fogják meghatározni közösségünk jövőjét.

Az RMDSZ legerősebb területi szervezeteként feladatunk legyőzni az ellenérdekelt erőket és megtenni mindent egy sikeres Maros megyei, erdélyi közösségért, hiszen ez kihatással lesz megyénkre és a szórványban élő magyar közösségekre egyaránt.”

Tervek szerint február 9-én tart közgyűlést az RMDSZ Maros megyei szervezete, akkor választják meg majd az új elnököt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!