Kiskorúakkal szexelt az Untold alapítója, vizsgálódik a rendőrség

2024. január 30. – 14:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A helyi sajtóban felröppent hírek miatt in rem eljárást indított a rendőrség az Untold alapítója, Bogdan Buta ellen. Az érintett fiatalok kihallgatása után a rendőrség elrendelte, hogy változtassák meg a jogi besorolást a szexuális zaklatás bűncselekményéről a kiskorúval való szexuális kapcsolat létesítésének a bűncselekményére.

Vizsgálatot indított a kolozsvári rendőrség, miután a helyi sajtó arról számolt be, hogy az Untold és a Neversea alapítója, Bogdan Buta három évvel ezelőtt szexuális kapcsolatot létesített két, 15 és 16 éves tinédzserrel – írja a Hotnews a helyi sajtóra hivatkozva. Buta határozottan tagadja a vádakat, amelyek először a Liviu Alexa tulajdonában lévő Ziar de Cluj portálon láttak napvilágot. Alexának a két fiatalember arról beszélt, hogy kiskorúként szexeltek az Untold frontemberével, Bogdan Butával. Ez állítólag 2021-ben történt Butának az otthonában.

A lap szerint Buta három fiút szedett fel a Tinderen, majd meghívta őket a házába. Ketten közülük lefeküdtek a férfival, a harmadik állítólag pénzt, két pár tornacipőt és fülhallgatót lopott el a villából.

Bogdan Buta határozottan tagadja a vádakat, mondván, hogy azok „beteg elmék, zsarolók” műve.

A kolozsvári rendőrség vizsgálatot indított, és az üggyel kapcsolatban a sajtóval közölte, hogy a bűnügyi nyomozószolgálat rendőrei a kolozsvári ügyészség koordinálásával január 29-én hivatalból vizsgálatot indítottak szexuális erőszak bűntette miatt. „A bűnügyi rendőrség minden szükséges tevékenységet elvégez az ügy tisztázása és a megfelelő jogi intézkedések végrehajtása érdekében” – közölték a kolozsvári rendőrök.

Az áldozatok meghallgatása után január 30-án a rendőrség úgy döntött, hogy a jogi besorolást a szexuális erőszak bűncselekményéről a kiskorúval elkövetett szexuális cselekményre módosítja, amely súlyosabban büntetendő, 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztéssel.

A Ziar de Cluj úgy tudja, hogy Bogdan Buta jelenleg Dubajban tartózkodik, ahol az Untold dubaji kiadását hozza éppen tető alá. A fesztivált február 15-18 között rendeznék meg a román turisták által is közkedvelt közl-kelti helyszínen.

A kolozsvári rendőrség sajtóközleménye szerint a nyomozást jelenleg a Kolozsvári Fellebbviteli Bíróság ügyésze koordinálja, az érintettek közül egy 18 és 19 éves kolozsvári és iaşi-i személyt már kihallgattak, és az ügy megoldásához szükséges valamennyi meghallgatást és eljárási tevékenységet tovább folytatják.

A rendőrségi közlemény kitér arra is, hogy a meghallgatások során az érintettek nem tettek büntetőfeljelentést.

Bogdan Buta a történtekre reagálva közölte, hogy a bíróságon fog igazságot keresni.

„Az igazságszolgáltatás útját fogom választani, mint az egyetlen formáját a bűnözőkkel való érintkezésnek. Nem lesz más álláspont vagy interakció a témában, mint a per vagy a büntetőfeljelentés” – fogalmazott Buta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!