Az AUR tüntet Bukarestben: Így bánnak Ciolacu kutyái a románokkal!

2024. január 26. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion és a párt mintegy 200 szimpatizánsa tüntetett péntek reggel a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) bukaresti székháza előtt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (RCA) ellenőrizetlen drágulása miatt.

Az AUR elnöke a helyszínen a sajtónak kifejtette: az ASF vezetői a drágulások tétlen szemlélői. Szerinte az intézménynek már rég létre kellett volna hozni egy állami biztosítótársaságot, a CEC Asigurări-t a korábban csődbe ment Asta és Euroins RCA-szerződéseinek átvételére.

„Ezt nem tették meg, a jelenlegi vezetésnek pedig kötelessége a parlament elé járulni, és mindenekelőtt kötelessége ma tárgyalni velünk” – jelentette ki Simion, emlékeztetve arra, hogy az ASF vezetői „évente 15 fizetést és prémiumokat” kapnak.

George Simion megpróbált bejutni az ASF székházába, de a csendőrök elbarikádozták a bejáratot. A tüntetők azt skandálták: „Kifelé, ha érdekel!”, „ASF, maffia!”, „Kifelé, kifelé, tolvajokkal az országból!”, „Amit mi akarunk, az nektek is jár!”, „PSD és PNL, vegyétek fel az ASF alkalmazottait!”, „ASF tolvajok, nyissátok ki az ajtókat!”, „ASF tolvajok, megemelték a fizetésüket!”, „Féljetek, a nép felkel!”.

George Simion és az AUR szimpatizánsai tüntetnek az ASF székháza előtt Bukarestben, 2024. január 26-án – Fotó: George Calin / Inquam Photos George Simion és az AUR szimpatizánsai tüntetnek az ASF székháza előtt Bukarestben, 2024. január 26-án – Fotó: George Calin / Inquam Photos
George Simion és az AUR szimpatizánsai tüntetnek az ASF székháza előtt Bukarestben, 2024. január 26-án – Fotó: George Calin / Inquam Photos

Az AUR képviselői végigvonultak az ASF székháza körüli utcákon, a forgalomban lévő autók között. Simion megkérdezte a forgalomban lévő sofőröket, hogy egyetértenek-e az RCA árával, és arra biztatta őket, hogy menjenek az utcára – írja a News.ro. Az AUR vezetője felháborodásának adott hangot, hogy habár a csendőrség azt mondta nekik, hogy egy küldöttséget fogadnak majd az ASF-fel való tárgyalásokra, nem engedteék be őket az intézménybe.

„Így bánnak Ciolacu kutyái a románokkal” – mondta az AUR vezetője. Bejelentette, hogy a tüntetőkkel együtt a Győzelem térre vonul, a kormány épülete előtt folytatják a tüntetést, de más intézmények előtt is megállnak tiltakozni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!