Karbantartó műhelyként volt engedélyeztetve az a brassópojánai luxusklub, ahova a PSD-s nagyágyúk járnak bulizni

2024. január 24. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Brassópojánán található Nuba Chalet étterem illegálisan működik – írja a brassói sajtó nyomán a Presshub. Az épület eredetileg „garázsok és mellékhelyiségek” céljára kapott engedélyt, majd hirtelen étteremmé és exkluzív klubbá alakították át. A román sajtó a nemrég porig égett Ferma dacilor panzió esetével állítja párhuzamba az ügyet, írván, hogy itt is szemet hunynak a hatóságok, holott nyílt titok, hogy illegálisan működik a hely.

A chalet-ban a szupergazdagok teljes biztonságban élvezhetik a luxust: a pezsgős, kaviáros reggeliket, hajnalig tartó partikat, amelyeken nemzetközi hírű dj-k keverik a zenét. A klubot bukaresti celebek és politikusok látogatják, köztük Sorin Grindeanu közlekedési minisztert és Laura Vicolt, a képviselőház jogi bizottságának vezetőjét szúrta ki a sajtó.

A telek, ahol az ISN Entertainment tulajdonában lévő Nuba Chalet nevű klub és luxusétterem működik, a telekkönyvi bejegyzések szerint az „Ana” cégcsoport tulajdonában van, amely a korrupciós ügyeiről elhíresül George Copos üzletember cége.

Négy évvel ezelőtt a brassói városháza kiállított egy építési engedélyt a jelenlegi ingatlan felépítésére, amelyen az áll, hogy a tulajdonos „zonális székház és telephelyszervezés építésére” kérte ki az önkormányzattól. A leírás szerint garázsok, egy karbantartó műhely, raktárhelyiség, valamint egy ruhatár és mosdó kapna helyet az épületben, ha elkészül. Ám a kiskapukat jól ismerő tulajdonos az építkezést még nem nyilvánította befejezettnek, így az elkészült „chalet”-t nem jegyezték még be a telekkönyvbe.

„Azonban az épület, amelynek felépítésére elméletileg azért kértek engedélyt, hogy 2022 nyaráig a sípályák karbantartásához szükséges felszereléseket tárolják benne, ugyanazon év telén egy puccos étteremmé alakult át. Anélkül, hogy bármilyen jogi engedélyezési formaságon átment volna!” – mutat rá a kiadvány.

Mi több, az erdészeti térképek szerint (amelyeken a román állami kezelésben lévő erdők vannak feltüntetve) az étterem egy olyan területet foglal el, amelyen egyáltalán nem lett volna szabad építkezni, lévén, hogy az nem magánkézben lévő telek, hanem az állami erdőterülethez tartozó rész.

Ezért a hatályos jogszabályok szerint az épületet le kellene bontani, ehelyett azonban a brassóiak azt látják, hogy a hely egyre felkapottabb, és a bukaresti politikusgárda színe-java kirándul oda egy-egy hétvégére, vagy ahogy decemberben történt, a karácsonyi, szilveszteri bulikat rendezték ott.

Sorin Grindeanu és Laura Vicol a december elsejét, az egyesülés ünnepét töltötték a brassópojánai szórakozóhelyen – tudták meg a G4Media újságírói. Laura Vicol oda és vissza is vonaton utazott, amelyet a Nuba Chalet tulajdonosa bérelt a román vasúti társaságtól. „Vonattal utaztam oda-vissza, mert szeretjük a környezetkímélő megoldásokat, de a családommal töltött idő magánügy” – mondta Laura Vicol, amikor a sajtó megkereste, hogy a brassópojánai kiruccanásáról érdeklődjön.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!